a hand pointing at a sign saying konverteringsoptimering

7 Tips til Konverteringsoptimering af din Landingsside

7 tips til hvordan du kan optimere din landingsside med konverteringsoptimering. Vi har samlet alle vores best practices indenfor CRO, så du kan sikre dig, at din landingsside ikke bliver flaskehalsen i din online marketing.
a hand pointing at a sign saying konverteringsoptimering

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores nyeste whitepaper!

Når vi analyserer virksomheders potentiale på Google, vurderer vi dem ud fra en række kritiske faktorer. En af de mest afgørende er deres landingsside – den side, som brugere ledes til, når de klikker på en annonce.

En effektiv landingsside er afgørende for succes i online marketing. Omvendt kan en dårlig eller ineffektiv landingsside være en hindring for din virksomhed og resultere i færre konverteringer samt en lavere konverteringsrate, hvilket påvirker annonceresultaterne (og din quality score!) negativt og fører i sidste ende til spildte annoncekroner.

Virksomheder, der har landingssider, der ikke kan konvertere de besøgende til kunder, vil vi ikke arbejde sammen med. Det er dårlig forretning for alle parter, specielt for virksomheden selv.

I dette indlæg giver jeg dig syv tips til, hvordan du vha. konverteringsoptimering af din landingsside, kan omdanne mere af din trafik til kunder.

Konverteringsoptimering med CRO

CRO står for Conversion Rate Optimization (konverteringsrateoptimering) og er et framework for enhver, der ønsker at omdanne besøgende til kunder.

Mens SEO fokuserer på at tiltrække besøgende, sikrer CRO, at disse besøgende udfører en specifik handling på din landingsside. Det kan fx være køb, tilmelding til nyhedsbreve eller udfyldelse af kontaktformularer.

Hovedformålet med CRO er at forbedre en landingssides konverteringsrate ved at justere elementerne på siden for at øge antallet af brugere, der fuldfører en ønsket handling, uden nødvendigvis at øge antallet af besøgende.

Effektiv CRO kræver konstant evaluering og tilpasning baseret på målbare resultater. Uden data til at guide optimeringerne risikerer man at arbejde i blinde.

1. Brug en klar og fængende overskrift

Når en bruger lander på din side, skal de ret hurtigt være i stand til at forstå hvad den handler om – ellers er de hurtigt væk igen.

Derfor skal du med det samme præsentere dit produkt eller din ydelse, og det kan du gøre ved at besvare følgende sprøgsmål:

  • Hvilken værdi tilbyder dit produkt eller din ydelse?
  • Hvordan skaber din dit produkt eller din ydelse værdi?
  • Hvad er kundens næste skridt, hvis de gerne vil have dit produkt eller din ydelse?

En tydelig overskrift, der kommunikerer, hvad du eller din virksomhed tilbyder, er afgørende for at sikre, at besøgende forstår, hvad din landingsside handler om. Overskriften bør afspejle dine unikke værdier og imødekomme, hvad de besøgende søger.

De har klikket sig ind på din side for at finde en løsning på deres problem. Det er din opgave at sikre, at de ikke er i tvivl om, at du kan hjælpe dem. Underoverskrifter kan bruges til yderligere at specificere eller som SEO-overskrifter (H1, H2, osv.).

2. Lav et intuitivt design og struktur

Det skal være let for besøgende at navigere og finde det, de søger. Ønsker du flere konverteringer, skal du minimere distraktioner og sikre, at landingssiden leder brugeren hen til din CTA.

Af samme årsag anbefales det kun at have én CTA pr. landingsside. Hvis du har både mikro- og makrokonverteringer, inkluder da kun én makrokonverting.

Undervurder ikke, hvor lidt brugeren vil læse.

Brugere vil ofte kun skimme siden, så sørg for, at dine overskrifter er lette at læse, og at de klart formidler dit produkt eller din ydelse. Hvis dine USP’er er gemt i store tekstblokke, er der stor sandsynlighed for, at de besøgende ikke får læst dem.

En klassisk landingsside i 2024 bør indeholde følgende sektioner:

  • Hero-sektion med overskrift og billede/video
  • Værdi og fordele: En liste eller et afsnit, der tydeligt fremhæver produktets eller tjenestens unikke fordele.
  • Social proof: Brugeranmeldelser eller testimonials.
  • Features og funktioner: En detaljeret beskrivelse af produktets eller tjenestens nøglefunktioner.
  • Priser eller prissætning: Kun hvis relevant. En oversigt over forskellige prispakker eller tilbud.
  • FAQ eller ofte stillede spørgsmål: En sektion dedikeret til at adressere almindelige spørgsmål eller bekymringer.
  • Opfordring til handling (CTA): En klar og tiltalende CTA, placeret strategisk på siden.
  • Kontaktinformation: Klare og nemme måder at kontakte virksomheden på.

3. Inkluder Social Proof

Testimonials, anmeldelser og casestudier, øger troværdigheden og opbygger tillid hos potentielle kunder. Det er meget mere troværdigt, når andre fortæller om dit produkt eller ydelse, end når du selv gør det.

Fremhæv udtalelser fra tilfredse kunder og vis, hvordan dit produkt eller din service har hjulpet andre. Dette er især effektivt for virksomheder, der ønsker leads og dem, der arbejder med salg til virksomheder (B2B).

Inkluder gerne både navn, titel, virksomhedslogoer eller portrætbilleder af dine tilfredse kunder.

Mange virksomheder indsamler anmeldelser på Trustpilot, og disse kan du også med fordel genbruge på din side.

Hvad er et godt citat?

Et godt citat kan stå for sig selv, og taler til følelserne hos læseren. Der findes ikke en opskrift på det perfekte citat, men overvej at have citater fra følgende kategorier:

Dealbreakers

Her fortæller en kunde om at de måske var tvivlsomme til at starte med, men da de fik produktet/oplevede ydelsen, så var dét det hele værd. Fx:

  • “Det var en stor investering, men i sidste ende oplevede jeg …”
  • “Jeg havde aldrig prøvet, men så fik jeg pludselig … “
  • “Jeg var tøvende i begyndelsen, men efter jeg modtog produktet, indså jeg …”

Citatet må dog gerne være mere specifikt end ovenstående eksempler.

USP’er

Den giver lidt sig selv, men hvis en kunde fremhæver dine USP’er, så må de have været noget værd for dem. Fx:

  • “Deres telefon er åben 24/7…”
  • “Deres månedsrapporter giver mig …”
  • “Jeg fik allerede leveret dagen efter mit køb …”

Kundens resultat

Denne kategori er måske mere relevant for servicevirksomheder, hvor det nogle gange, er det bedste blot at lade kunden omtale resultaterne. Det kan fx være:

  • “Aldrig har der været så mange i butikken…”
  • “Vi har virkelig fået løftet bundlinjen…”
  • “Vi skal ikke længere bekymre os om… ”

4. Gør din landingsside mobilvenlig

Flere og flere bruger mobiltelefoner til at browse (også når de er klar til at købe), så din hjemmeside skal fungere fejlfrit på mobile enheder.

Derfor er det afgørende at sikre, at din landingsside er responsiv og har en brugervenlig oplevelse på mobilen, da mange vil besøge siden fra en telefon.

Vi har tidligere set, hvordan virksomheder har negligeret deres landingssider i forhold til mobilvisning. I mange tilfælde observerer vi også en markant lavere konverteringsrate fra mobiltrafik, selvom størstedelen af trafikken kommer fra mobile enheder. Dette er et tydeligt tegn på, at mobilvisningen af landingssiden kan optimeres.

Grafikken viser fordelingen af trafik til en landingsside. (Kilde: Google Analytics)

At sikre en god oplevelse af din side på mobilen kan godt betyde, at visse elementer skal rykkes rundt, centeres eller helt undlades.

En god “tommelfinger”-regel er, at dine knapper skal være inden for rækkevide af tommelfingeren.

Der findes desværre rigtig mange forskellige mobiler, styresystemer og browsere, og derfor kan du aldrig være helt sikker på hvordan din landingsside bliver vist. Mit bedste råd er at afprøve din landingsside fra så mange mobiler som muligt.

5. Gør din kontaktformular kort

Jo færre felter, brugerne skal udfylde, jo højere er sandsynligheden for, at de gør det.

Derfor er det vigtigt at kun bede om det mest nødvendige. Dette gør det lettere for potentielle kunder at tage det første skridt. Har du en lang kontaktformular, så overvej om du kan undlade nogle felter eller nøjes med at få informationen efter kontaktformularen er blevet udfyldt.

Det handler om at reducere friktion, og gøre det så let for brugeren at udføre handlingen. Har du absolut brug for flere felter i din kontaktformular, kan du overveje at lave en quiz eller et spørgeskema i stedet.

6. Skriv tekster, der taler til følelser

Hvis du har svært ved at skrive tekster til din landingsside, så kan du med fordel hente hjælp fra et simpelt framework.

PAS-modellen, som står for Pain-Agitate-Solution, er en effektiv løsning, fordi strukturen leder læseren gennem et hav af følelser.

Først skaber man en forbindelse med læseren ved at fremhæve det problem, læseren går igennem. Derefter skaber den en visuel billedsprog for at forårsage yderligere agitation. På det tidspunkt, hvor hele scenariet er skabt, leder læseren desperat efter en løsning. Når læseren er fuldt agiteret, tilbyder du løsningen.

Overvej dog hvor i købsrejsen læseren er, og tilpas teksten derefter.

Teksteksempel på Pain-Agtitate-Solution

Problem
Oplever du lave konverteringsrater på din hjemmeside? Bruger du mange ressourcer på online annoncering, men ser ikke den forventede ROI? Er din hjemmeside trafik stagnerende, selvom du investerer i marketing?

Agiter
En hjemmeside, der ikke er optimeret, kan koste dig dyrt. Besøgende springer hurtigt fra, og de annoncer, du betaler for, genererer ikke salg. Dine konkurrenter tiltrækker dine potentielle kunder, fordi de har hurtigere, mere brugervenlige hjemmesider. Hver dag du venter, taber du værdifulde leads og omsætning.

Løsning
Opgrader din hjemmeside med vores state-of-the-art optimeringsteknikker og få mest muligt ud af dine Google Ads. Vores tilgang sikrer, at din hjemmeside er hurtig, mobilvenlig og optimeret for konverteringer. Oplev en markant stigning i både trafik og konverteringsrater. Kontakt os i dag for at få en gratis analyse og se, hvordan du kan omdanne dine besøgende til betalende kunder.

7. Test din landingsside

Brug værktøjer som Google Analytics til at analysere brugeradfærd og identificere områder, der kan forbedres. For webshops og lead-genererende virksomheder er det vigtigt at forstå, hvor brugerne falder fra, og hvordan siden kan optimeres for bedre konverteringer.

A/B-testing er også et effektivt redskab til at finde ud af, hvad der virker bedst. Her anbefaler jeg, at du afprøver variationer af overskrifter, CTA’er og visuelt indhold på din landingsside. Det er dog vigtigt at vide om dine tests er statistisk signifikante.

Hvis du for eksempel har få besøgende på din landingsside, kan det være svært at optimere konverteringer, da din teststørrelse (antal besøgende) kan være så lille, at resultaterne potentielt er tilfældige. I sådanne tilfælde er det nødvendigt at teste over en længere periode for at kunne drage konklusioner fra dine data.

For at tjekke om dine resultater er tilfældige, kan du bruge denne beregner til A/B-test.

I sidste ende handler konverteringsoptimering om at teste og justere løbende. Selv små forbedringer på bare et par procent kan have stor betydning for din virksomheds bundlinje på længere sigt.

Om forfatteren - Viktor Funch Beck

Viktor er Content Manager hos AdNudging, hvor han varetager og leder den daglige content-produktion. Han er uddannet Digital Designer fra IT-Universitetet i København og specialiserer sig i at producere og designe indhold, der konverterer, samt hjemmesider for virksomheder, der ønsker at forbedre deres online tilstedeværelse.

Har du potentiale for vækst på Google?

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto.

Tilmeld vores nyhedsbrev