A/B Testing

Hvad er AB Testing [Splittest]?

AB Testing, A/B Testing, splittest… Kært barn har mange navne. Det betyder bare, at du tester 2 eller flere versioner af X (en annonce, en overskrift, en landingsside…) mod hinanden for at se, hvilken én der virker bedst. Det gøres ved, at hver anden person præsenteres for Version A, og hver anden præsenteres for Version B – og så sammenligner du, hvordan dine besøgendes adfærd er overfor hver version. Bliver dine besøgende eksempelvis oftere til kunder, hvis du bruger Version B? I så fald vil du vide, at Version B er bedst for din målgruppe – og derved forretning.

Hvorfor er det en uundværlig metode?

Din målgruppe er unik og det samme er deres præferencer. Derudover er der konstant bevægelse i deres præferencer; eksempelvis vil nye ord trende i din målgruppe (såsom ‘vegansk’, ‘bæredygtigt’ eller lignende). Derfor er det ikke nok kun at bruge generelle retningslinjer for god praksis når du skal skrive dine annoncer, formulere dine overskrifter på din hjemmeside eller lave et CTA. Med AB Testing/splittest får du mulighed for at kende til lige præcis de præferencer, som din målgruppe har – og derfor hvad der er de bedste valg for netop din forretning.

 

Eksempel

Vi bruger splittest hele tiden. Lad os komme med et eksempel.

Du sælger appelsiner og har et godt tilbud, som du gerne vil annoncere på Google. Men du er i tvivl om, hvad der vil virker bedst, og overvejer to annoncetitler: 1) ”Appelsiner på tilbud – 50% i dag”, eller 2) ”Økologiske appelsiner på tilbud”. Dilemmaet er: vil din målgruppe reagere bedst på ”økologisk” eller virker ”50% i dag” bedst?

For at finde ud af hvilke keywords, som giver dig den højeste sandsynlighed for at få kunder, kører du derfor en splittest; 50 % af dem, som får vist din annonce, vil se annoncetitel 1), og den anden halvdel vil få vist annoncetitel 2).

Testen vil løbe over en rimelig periode til at vise troværdig statistik og man vil typisk sammenligne omsætning, CTR og antal kunder/leads.

Kernen i en splittest er at afprøve hvad der virker bedst for din virksomhed – uden at miste kunder i testfasen.

Sådan opsætter man en splittest

Bliv endnu klogere på online marketing termer

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev