CPC – Cost Per Click

Hvad er CPC?

CPC står for ”Cost Per Click” (eller bare “klikpris”) og betyder ganske enkelt, hvor meget du betaler, når en person klikker på din Google Ads annonce. Kernen i Google Ads er, at du betaler for at nå netop den målgruppe, som er relevant for din forretning.

Derfor er klikpris, sammen med budjusteringer, et af de mest anvendte fagtermer når man arbejder med Google Ads.

Den maksimale vs. den faktiske klikpris

Hvis du har en virksomhed i en branche hvor der er mange om buddet, så vil klikprisen være høj; Det skyldes, at I er mange, der gerne vil dukke op, når folk søger efter produktet – og at der kun er få attraktive pladser. Når man taler om klikpris er der en “Max.” og en “faktisk” klikpris.

Den maksimale klikpris bestemmer du selv – mens den faktiske bestemmes ud fra flere faktorer, herunder din kvalitetsscore. Her ses en figur over sammenhængen mellem den maksimale klikpris, den faktiske klikpris og andre faktorer. Som du kan se, spiller din kvalitetsscore en vigtig rolle. Optimerer du din kvalitetsscore, så mindskes din faktiske CPC og din placering på Google forbedres.

Det er vigtigt, at din klikpris ikke overstiger den værdi, som du får ud af dine kliks. For at finde ud af, om den gør det, skal du bl.a. se på din indtjening på dine produkter og din konverteringsrate.

Skulle du have lyst til at læse mere om CPC, så er her en god og informativ side.

Bliv endnu klogere på online marketing termer

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev