Keywords / Søgeord

Hvad er keywords/søgeord?

Keywords er kernen i din søge-kampagne; det er de ord, som dine potentielle kunder søger på – og derfor ord, som du gerne vil findes på.

De udgør en central del af din Google Ads-indsats.

Sådan arbejder du med keywords (kort fortalt…)

Step 1: Find keywords

Der er mange kilder og tools til at finde dine søgeord – bl.a. har Google Ads en funktion der hedder søgeordsplanlægning. Her kan du finde netop de keywords, som passer til din målgruppe.

 

Step 2: Sådan administrerer du dine keywords

Hvis du styrer en webshop, vil du typisk dele dine søgeord op i:

  • Kategori (fx trøje, bukser, handsker)
  • Brands (fx adidas, levi’s)
  • Generiske søgetermer (fx tøjbutik, sports webshop, mode til kvinder)
  • Eget brand (din virksomheds navn)

Brands kombinerer du typisk med kategorier, så du fx. får “addidas sportssko” eller “gucci handsker”. Dit eget brand er altid en god idé at have med som søgeord, da det vil kunne skubbe de konkurrenter, som byder på dit brand, ned på søgesiden.

Når du har dine kategori-, brands- og generiske lister, er det en god idé at tænke over tillægsord som du kan kombinere med dem. Det kan fx være “røde sportssko”, “blå addidas sportssko” eller “tøjbutik i Tønder”. Ofte fører et keyword, som indeholder flere ord kombineret med et produkt som passer til, hyppigere til salg.

Du kan således oprette søgeord af forskellige længder. Hvis du opretter et keyword med 2 ord kaldes det et ‘short tail keyword’. Bruger du 3 ord eller derover, kaldes det et ‘long tail keyword’.

Step 3: Hvordan skal Google håndtere din liste af keywords?

Det er en uoverskuelig opgave at liste alle de potentielle søgninger, som kunne være relevante for dig at blive vist på. Derfor har Google nogle værktøjer, som hjælper dig med også at blive fundet på ord, som minder om dem, som du selv har valgt. Faktisk, er det som standard slået til på din Google Ads-konto.

Det kan umiddelbart lyde som en god ting at Google hjælper dig med dette, men det er det ikke nødvendigvis. Faktisk er det en indstilling, som mange taber rigtig mange penge på hver måned. Indstillingen hedder Broad Match Keyword og kan nemt slås fra og udskiftes med en anden.

Google tilbyder forskellige måder at håndtere din liste af keywords. Læs om valgmulighederne nedenfor:

Modified Broad Match Keywords

Dynamiske keywords

Exact match keywords

Phrased Match Keyword

 

Psst… Når man arbejder med søgeord, skal man også arbejde med negative søgeord, for at filtrere irrelevante søgeord fra.

Bliv endnu klogere på online marketing termer

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev