SEO – Search Engine Optimization

Hvad er SEO?

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization (eller søgemaskineoptimering). Det er en marketingkanal ligesom Google Ads. Men modsat Google Ads, er det en kilde til ikke-betalt trafik. Formålet med SEO er nemlig at generere organisk søgetrafik til din hjemmeside.

Det vil sige trafik, som kommer fra ikke-betalte medier eller platforme.

SEO kræver benarbejde

Selvom SEO er gratis i kroner og øre, så skal du arbejde for det. Du skal nemlig skrive tekster på din hjemmeside, som er super relevante for din målgruppe, for at få denne gratis trafik. Om dit indhold er relevant nok, bliver automatisk vurderet af søgemaskinerne.

Effekten af dit arbejde ses på sigt og ikke fra dag-til-dag (modsat Google Ads). Til gengæld kan en hjemmeside opnå et stabilt flow af gratis trafik, når indholdsuniverset først er opbygget og bliver vedligeholdt i det omfang, som kræves.

En god SEO-strategi betyder dog ikke, at du er garanteret at få mere trafik. Du skal også have en brugervenlig, læsevenlig og nem hjemmeside til dine besøgende.

Psst… Når nogen nævner SEO mener de som regel det, der kaldes “Onsite SEO”.

Eksempel

Forestil dig, at du sælger sko via en webshop. Du kan se, at der stort set ikke er organisk trafik til din side. Det vil du gerne lave om på – derfor laver du en SEO strategi.

Du laver først en analyse af, hvad din målgruppe søger på (dette findes der mange, smarte, online værktøjer til). Her finder du ud af, at ordene “sko”, “designer sko” og “billige sko” ofte søges på. Måske du endda finder de specifikke spørgsmål, som din målgruppe stiller, såsom “hvordan vedligeholder jeg mine lædersko”.

Nu går du igang med at skrive. Du søger for at skrive søgeordene direkte ind i dine tekster på din hjemmeside – måske du endda skriver et blogindlæg, som besvarer spørgsmålene, din målgruppe stiller.

Dermed øger du sandsynligheden for, at netop din hjemmeside vises på Google, når brugere søger efter sko eller god råd til sko. 

Bliv endnu klogere på online marketing termer

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev