Negative Søgeord/Keywords

Hvad er negative søgeord/keywords?

Negative søgeord/keywords er en liste over ord eller sætninger, som du ikke ønsker at din annonce skal dukke op ved, når en bruger googler dem. Det er derfor det modsatte af dine søgeord/keywords, som er ord, som du gerne vil findes på. Hvis du fx sælger sko til kvinder, sætter du “herre” som negativt søgeord. På den måde vises annoncerne ikke på søgningen “flotte sko til herre” eller lignende. Dine negative keywords skal vælges med omhu, da du kan komme til at udelukke relevante søgninger. Dit mål er at blive vist netop dér, hvor det er relevant.

En [vigtig] kontinuerlig opgave

Dine søgeord skal ofte finkæmmes for ord, som bør tilføjes til dine negative søgeord. Det skyldes, at Google automatisk sørger for, at du ikke kun bliver fundet på de eksakte søgeord, som du selv tilføjer. Du bliver nemlig også fundet på andre versioner af søgetermerne, hvilket ofte går hen og bliver til irrelevante søgeord (dette skyldes standardindstillingen Broad Match Keyword). Pludselig betaler du derfor for at blive fundet på søgeord, som ikke giver dig værdi.

Skrækhistorie: Netop dette havde en virksomheds daværende bureau desværre overset. De havde ikke fået finkæmmet søgeordene og tilføjet de irrelevante til en negativ søgeordsliste. Da vi lavede vores gratis Google Ads-gennemgang for virksomheden, kunne vi afsløre, at de havde betalt 125.000 kr. for at blive vist på ét, enkelt irrelvant søgeord. Av.

Protip

Negative søgeord bruges også til at holde brand-termer ude af kategorikampagner. Da brands og kategorier ofte opfører sig forskelligt, er det vigtigt at kunne adskille dem. Hvis du fx kun vil give 5 kr. pr. klik for at ligge på “billige kondisko” og 10 kr. pr. klik på “billige addidas kondisko” er det en god idé at sætte “addidas” som negativ i din kategori-kampagne. På den måde kan du stole på at dine data er retvisende og at du ikke kommer til at betale overpris for dine “non-brand” søgeord.

Læs mere om negative søgeord her.

Bliv endnu klogere på online marketing termer

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev