SEM

Hvad er SEM?

SEM er din betalte annoncering på søgemaskiner. SEM står for Search Engine Marketing og betyder i alt sin enkelthed, at du markedsfører din virksomhed via søgemaskiner, såsom Google eller YouTube. Har du lige nu Google Ads annoncer kørende, visninger af annoncer på YouTube, eller andre søgemaskiner? Så anvender du en SEM-strategi.

I dag er der hård konkurrence mellem virksomheder for at få brugernes opmærksomhed online. Hvis man udelukkende går efter organisk eksponering (altså eksponering, som man ikke betaler for), kan det være svært at få en chance for at blive set online. Derfor er en SEM-strategi en god mulighed for at komme op foran i køen. Det er dog et bredt term med en lang række fagtermer tilknyttet. Bruger du denne strategi, vil du bl.a. skulle arbejdee med termerne CPC, CPA og CPM.

Sådan er denne strategi forskellig fra SEO

SEO har til formål at skabe organisk trafik fra søgemaskiner, mens SEM udelukkende beskæftiger sig med betalt annoncering på søgemaskiner. Ofte vil man som virksomhed have både en SEO- og en SEM-strategi, for at opnå bedst mulige resultater. Som udgangspunkt, vil SEM både skabe mere målbare resultater og også resultater, som ses hurtigere, end SEO. Til gengæld, betaler man også for det. SEO skal dog ikke undervurderes; det er en unik chance for at få flere og bedre resultater

Sammenligning med det virkelige liv

Det kan sammenlignes med følgende: Forestil dig, at din hjemmeside er en stor have, hvorfra du sælger jordbær fra egne planter:

SEO svarer til, at du forvandler haven til en park med smukke træer og blomster, så det er en attraktion i byen. Det gør, at byen (Google) faktisk vælger at sætte skilte op til din park. Nu strømmer folk til, uden at du betaler en krone. Mange besøgende kommer dog kun for at se parken, og ved ikke at du sælger jordbær. Derfor er der mange af dine besøgende, som ikke køber dine jordbær. Til gengæld, er besøgene gratis for dig og du har rig mulighed for at vise dem, at du sælger jordbær.

– SEM svarer derimod til, at du i stedet for at forvandle din have til en park, betaler byen for at sætte skilte op til din have. På skiltene kan du til gengæld understrege, at du sælger de bedste jordbær i byen. Dine besøgende kommer nu for at se og købe din jordbær – men du betaler for skiltene; des flere de sender i din retning, des mere betaler du.

For at få solgt så mange jordbær som muligt, vil det ofte give mening at gøre begge dele. Det bør også nævnes, at strategierne supplerer hinanden rigtig godt, idét du kan få nedsat dine klikpriserpå Google-annoncering, hvis Google vurderer din side som attraktiv og relevant, hvilket er målet når du laver SEO.

Bliv endnu klogere på online marketing termer

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev