Budstrategi

Hvad er en Budstrategi i Google Ads?

Når en person Googler ét af dine keywords, så skal du konkurrere mod mange andre, om at din annonce bliver fundet ved denne søgning. Budstrategi er i sin kerne den aktion som finder sted, når du gerne vil overbyde dine konkurrenter – og derved blive fundet når brugere søger på dine keywords. 

Når du er i gang med at opsætte din Google Ads Kampagne, så er budstrategien derfor en vigtig parameter, for at sikre at brugerne ser din annonce.  

Sådan vælger du strategi

Overordnet er der fire hovedtyper af budstrategier at vælge imellem. Du vælger din strategi, ud fra det mål, som din annoncekampagne har. Vi har samlet de fire generelle mål og den tilhørende, mest effektive budstrategi lige herunder. 

#1 Ønsker du flere konverteringer?

Dit mål: Du ønsker at brugere laver en konkret handling på din hjemmeside, eksempelvis at købe.

Budstrategi: Det første du skal gøre er, at få Google’s gratis Konverteringssporing slået til. Har du ikke dette allerede kan du se en videoguide til opsætning af konverteringssporing her. Når du får slået dette til, så er anbefalingen, at du anvender Google Smart Bidding, som automatisk laver dine bud for dig. I stedet for, at du manuelt skal indsætte dine bud for hvert keyword, så laver Google selv dette – indenfor de rammer du har lavet. Du kan slå Smart Bidding til i forhold til: CPAROAS, Antal konverteringer og udvidet pris pr. klik (også kaldet ECPC).

#2 Ønsker du mere trafik?

Mål: Du ønsker mere trafik på din hjemmeside – altså, at flere klikker på dine annoncer.

Budstrategi: Der er to mulige budstrategier, hvis dit mål er at øge trafikken til din hjemmeside.

1) Den første mulighed er at maksimere antallet af kliks via den automatiske budstrategi. Denne budstrategi skal ikke forveksles med den førnævnte Smart Bidding strategi. Dette er i stedet en budstrategi som bliver baseret på dit daglige budget (som du skal have fastlagt på forhånd) og på Google’s egne tal, som viser hvilke kliks, som fører til trafik og konverteringer. Bruges denne strategi, så ‘læner’ du dig op ad Google og du skal stole på at Google ved, hvilke kliks, som er mest værd for dig.

2) Den anden mulighed er mere manuelt anlagt; her skal du selv håndtere hvilke målgrupper, annoncegrupper og keywords, som du gerne vil vises på, når brugere søger. Denne budstrategi bliver også kaldt Manuel CPC-budgivning. 

#3 Ønsker du mere eksponering?

Mål: Du ønsker at få mere eksponering af dine annoncer –  så dit brand (eller virksomhedsnavn) bliver mere kendt iblandt dine brugere.

Budstrategi: Til at opnå dette mål kan du enten anvende en automatisk eller en manuel budstrategi. 

1) Den automatiske budstrategi, nævnt i strategi #2, går ud på, at man stoler på Google ift. at Google ved, hvornår det er mest relevant at dine annoncer bliver vist. Du kan bruge den automatiske budstrategi til at have fokus på enten: a) ‘Målplacering’, som betyder at du kommer til at ligge så højt som muligt på Google, eller b) ‘Måludkonkurreringsandel’ som betyder, at du vælger et konkurrent-domæne som du hele tiden prøver at udkonkurrere (ligge højere end).

2) Den manuelle budstrategi kan udføres på 2 måder; a) Den første måde er, at du betaler pr. 1000 eksponeringer (CPM) – dvs. hver gang, at din annonce bliver vist 1000 gange, så betaler du et beløb. b) Den anden måde er, at du betaler pr. 1000 sete visninger (vCPM) – som betyder, at din viste annonce faktisk blev set (eksempelvis hvis den ligger langt nede på en side, så har du vist den, men hvis brugeren ikke scroller ned til den, er den ikke blevet set).

#4 Ønsker du, at dine videoannoncer bliver set og klikket mere på?

Mål: Hvis du kører videoannoncer (fx via YouTube eller lign.) vil et mål være at få flere interaktioner eller visninger af dine videoannoncer

Budstrategi: Anvender din virksomhed videoannoncer, så betales der ikke længere via CPM – men i stedet CPV (pris pr. visning). Den eneste budstrategi indenfor denne kategori er, at du angiver hvor meget, du er villig til at betale for én visning. Det kan fx være, at du er villig til at betale 2 kr. pr. visning. Den virksomhed, som er villig til at betale det højeste beløb pr. visning, vinder ‘retten’ til at få vist sin annonce. 

Bliv endnu klogere på online marketing termer

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev