YouTube-Annoncering

Hvad er YouTube-annoncering?

YouTube er verdens andenstørste søgemaskine og ejes af Google. Her kommer folk for at finde videoer. Det kan være alt fra liveudsendelse af sportskampe, små klip fra amerikanske talkshows, eller en opskrift på, hvordan du laver kylling i ovnen. Det er alt i alt et meget effektivt medie, hvor du kan få hjælp, underholdning og holde dig opdateret på verden.

Det er en bred gruppe af mennesker, der benytter platformen. Det er derfor den perfekte annonceringsmulighed for dig, der ønsker at få dit budskab ud på video og til en målgruppe, der allerede er interesseret i dine produkter eller brand. 

Hvis du ønsker, at dine videoannoncer når langt ud, er YouTube den oplagte platform at benytte. Platformen har to milliarder besøgende om måneden. hvilket giver dig en stor rækkevidde, og så er markedsføringen meget mere målrettet end TV-annoncering. 

Du skal være opmærksom på, at du skal have en Google Ads-konto for at kunne oprette kampagner på YouTube. Fordi platformen er ejet Google, får du også mange brugbare indsigter og genkendelige datapointer, ligesom du gør med deres andre services.

Hvad er YouTube i det hele taget?

YouTube er en populær og (delvis) gratis videodelingsplatform og socialt medie, hvor du kan dele dine videoklip eller søge efter bestemte videoer. Det koster ikke noget at have en bruger, så du kan søge efter alt fra musik og underholdning til sport, nyheder og politik. Du har derfor mulighed for at uploade, søge, kommentere, like og på anden vis interagere med andres videoer. Du kan også abonnere på flere kanaler. 

Typer af YouTube-annoncer

Afhængig af hvad din målsætning er med din annoncering, findes der forskellige typer af YouTube ads, du med fordel kan gøre brug af. Annonceformaterne er: 

  • Instream-annoncer, der kan springes over 
  • Instream-annoncer, der ikke kan springes over 
  • Bumper-annoncer
  • InFeed-annoncer
  • Mastheads-annoncer
  • Responsive-annoncer.

YouTube TrueView

Hvis du allerede har lavet en smule research på YouTube-annoncering, er du helt sikkert faldet over betegnelsen Trueview. Trueview er er et annonceformat, hvor du bliver debiteret for hver visning. Dog tæller det først som en reel visning, hvis brugeren ser 30 sekunder af din videoannonce, ser hele videoen, hvis den er kortere end 30 sekunder, eller interagerer med din video. 

TrueView-annoncer minder derfor meget om Cost Per Click (CPC). Du skal nemlig først betale, når folk interagerer med din annonce, og derfor vil mængden af kolde leads være lav. Men du kan også selv bestemme Cost Per View (CPV) og dermed, hvor meget du ønsker at betale for dine annoncevisninger. Det er ingen hemmelighed, at vi typisk foretrækker TrueView-annoncer hos AdNudging, da vi mener, at man i de fleste tilfælde får mest for pengene her.

Hvor meget dataindsigt kan du få med YouTube?

Du kan faktisk få meget dataindsigt og -analyse til at forstå din video- og kanaleffektivitet ved at logge ind på YouTube Studio og tilgå YouTube Analytics. Herinde finder du forskellige faner, der kan hjælpe dig til at forstå dine data. Bemærk, at visse data, for eksempel geografi, køn, trafikkilder og meget andet, ikke nødvendigvis er tilgængelig. 

I YouTube Analytics kan du få rapporter om alt fra oversigt (typisk effektivitet, populære videoer, realtid, seneste videoer og historier) og rækkevidde til engagement, publikum og indtægt. Det kan hjælpe dig med at forstå, hvordan dine videoer klarer sig, så din kanal vokser, og du kan nå længere ud.

Du kan også koble din YouTube tracking sammen med Google Analytics, hvis du ønsker et mere detaljeret indblik i, hvordan brugerne finder din kanal. 

Fordele ved annoncering på YouTube:

  • Du når ud til din målgruppe. 
  • Du kan oprette en kampagne på få minutter. 
  • Du får brugbar indsigt.
  • Du får hurtige resultater. 
  • YouTube er omkostningseffektiv.  

YouTube Ads vs. Google Ads

Selvom YouTube er ejet af Google, så er YouTube Ads og Search Engine Marketing via Google Ads (SEM) langtfra ens. 

YouTube TrueView gør brug af push-markedsføring, hvor annoncerne bliver vist, uden seerne har ønsket det. Brugerne bliver altså med andre ord tvunget til at se en video (som regel fem sekunder), inden de kan se den video, de har søgt efter. 

Med SEM via Google Ads bliver annoncerne derimod vist i søgemaskinen, da brugerne har søgt på det. De vil derfor gerne se den pågældende annonce, da den matcher søgehensigten. 

Konverteringsraten vil derfor være væsentlig højere med Google Ads end YouTube Ads. Hvis du ønsker at sammenligne de to med hinanden, kan du bruge Google Display, der også benytter push-markedsføring. 

Bliv endnu klogere på online marketing termer

14 dec 2023

Product feed

14 dec 2023

Call Extension

14 dec 2023

CTR – Click-Through Rate

Har du potentiale for vækst på Google?

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto.