CTR – Click-Through Rate

Hvad er CTR?

CTR står for ”Click-Through Rate”. På dansk betyder det: hvor ofte en person, som ser din annonce, faktisk klikker på den. Det er derfor ét af de vigtigere begreber at have styr på. 

Click-Through Rate kan både fortælle dig noget om hvor effektiv din annonce er og dit søgeord er. Har din kampagne en høj Click-Through Rate, kan det indikere, at din annonce er relevant for de brugere, som søger efter dine keywords. – Husk dog, at dette kun kan bruges som en indikator og bør ses i sammenhæng med andre variable.

Hvad er en høj Click-Through Rate?

Hvis du tænker: ”Hvad er en god CTR? 5%, 10% eller 35%?” – Så er du ikke alene.

Desværre er der ikke en klar konsensus for, hvad en god Click-Through Rate er. Det afhænger nemlig af, hvilke søgeord du bruger.

For eksempel kan en CTR på 2 % være ekstremt godt hvis dit eneste keyword er ”Sko” (hvilket mange søger på). Derimod er en CTR på 2 % på keywordet ”Super mønstrede og seje brændeovne” ikke godt, eftersom der (antageligvis) ikke er så mange, som søger på netop dette.

Hvis du får din annonce til at passe med dit søgeord, sørger for at have de rigtige extensions og tester annoncevariationer, er du godt på vej mod en højere CTR.

Bliv endnu klogere på online marketing termer

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev