Google Analytics

Online Marketing ordbog / Google Analytics
Google Analytics

Hvad er Google Analytics?

Google Analytics er Googles egen software. Kort sagt, så ”tracker” Analytics hvad der sker på din hjemmeside, via et lille stykke kode som du indsætter på din side. Analytics giver dig bl.a. information om: hvem der besøger din side, hvor lang tid de er der, hvilke undersider de besøger, om de køber noget, …og meget mere. På den måde danner Analytics grundlag for en nuanceret, strategisk annoncering via Google Ads. Har du endnu ikke Analytics? Så kan du se, hvordan du kommer igang nedenfor.

Derfor er Analytics et vigtigt værktøj

Analytics hjælper dig med at se udviklingen af dine kampagner. Værktøjet giver dig også dybere indsigt i hvilken trafik du får og hvordan den opfører sig. Som Google Ads bureau er Analytics et uundvæligt værktøj for os, når det kommer til optimeringsarbejde.

Ved at sætte det såkaldte konverteringssporing op, kan du finde ud af hvilke kanaler (SEO, Google Ads osv.), søgeord, aldersgrupper og devices som dine kunder kommer fra. Dermed kan du finde ud af, hvilken værdi de forskellige elementer bidrager med, og derudfra tage beslutninger om, hvor du bør bruge dine penge og din tid.

Vi anbefaler altid at man som virksomhed aktivt anvender Analytics. Men selvom dette er et af de mest kraftfulde værktøjer i online markedsføring, så har vi erfaret, at mange virksomhedsejere ikke har aktiveret Analytics. Det betyder, at de ikke ikke kan tracke hvordan hjemmesiden og/eller kampagnerne udvikler sig.

Er du én af dem? Så giver vi dig lige et link med på vejen. Du kan komme igang med Google Analytics via denne guide.

 

Har du nogle spørgsmål til Google Analytics? Så tøv ikke med at kontakte os på info@adnudging.com eller i vores kontaktformular. Vi giver gerne et godt råd eller tre med på vejen.