ROAS – Return On Advertising Spend

Hvad er ROAS?

ROAS står for “Return On Advertising Spend” og betyder den omsætning, som du får ud af dine annonceringskroner. Det er som tommelfingeregel en central KPI for din forretning*. Beregningen er således: Den genererede omsætning/Annonceringsomkostningerne. Det vil sige; hvis du bruger 100 kr. på Google Ads og du får 1000 kr. i omsætning fra salg via annoncen, så er din ROAS 10.

En god ROAS? Dette spørgsmålet kommer altid op. – og der er faktisk ikke noget konkret svar på dette, da det altid afhænger af dine kampagnevariabler og selve produktet. Selvfølgelig, hvis den er på under 1, så er det en indikator på, at der er noget galt med kampagnen – ved eksempelvis 0,5 betyder det, at når du bruger 100 kr. så får du kun 50 kr. igen. Dog er en god tommelfingerregel, at din Return On Advertising Spend bør være på minimum din breakeven-ROAS. Breakeven ROAS er dér hvor dine enhedsomkostninger og dine omkostninger til Google-annoncering lige præcis bliver dækket af omsætningen.

Prøv vores ROAS-beregner her!

*Denne KPI har sine ulemper, idét du godt kan have en god ROAS samtidig med et accelereret underskud. Derfor har vi lavet en version 2.0, som vi har døbt “PROAS: Profit on Ad Spend”. Denne KPI har udgangspunkt i din profit fremfor omsætning. Læs alt vores materiale om PROAS lige her.

Vi har udviklet en plakat, som giver dig et overblik over ROAS

Bliv endnu klogere på online marketing termer

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev