PROAS: Profitbaseret markedsføring

/ Andreas Randløv / 08. jan 2020
PROAS vs ROAS

PROAS – Den nye KPI

Hvad mener vi med PROAS og profitbaseret markedsføring? Lad os starte fra ROAS…

ROAS (Return on Advertising Spend) er gennem tiden blevet flittigt anvendt til at optimere ud fra. De fleste forretningsejere, med styr på tallene, vil kende til deres ROAS (… eller ønskede ROAS) og det er en KPI, som ofte nævnes webshopejere imellem.

Men selvom ROAS har et godt, fast greb i måden hvorpå mange tænker forretning, så står det ikke i vejen for os at udfordre denne.

Mange webshops har svingende markups på deres produkter og en god ROAS kan ultimativt faktisk skjule et accelereret underskud. Det skyldes, at der i ROAS-beregningen ikke tages højde for kostpriser og generelt indgår en hel del ‘støj’. ROAS er så at sige langt fra resultatet på bundlinjen.

Vi har derfor introduceret en KPI, som vi kalder PROAS. PROAS står for Profit on Advertising Spend – og her har vi fjernet den støj, som indgår i ROAS. PROAS kommer derfor tætter på den reelle profit – og en optimering udfra PROAS er derfor meget mere nøjegtig og profitabel.

Med PROAS optimerer du din markedsføring efter profit fremfor omsætning.

PROAS er en KPI, som vi efterhånden har brugt længe og som ofte høres her på kontoret. Til vores event i efteråret 2019, Shopify Meetup Copenhagen, afholdte vi to foredrag. Det ene omhandlede Profitbaseret Markedsføring og i foredraget præsenterede vi PROAS – baggrunden og udregningen.

Men det er ikke det eneste materiale, som vi har lavet om PROAS. Herunder har vi samlet alt det materiale, som vi har lavet om PROAS – til dig som også vil optimere mere profitbaseret.

 

Se alle vores materialer om PROAS

 1. Lancering af KPI’en PROAS – Foredrag 2019 (se det gratis her)
  Afholdt af Andreas Randløv, Google Ads Specialist & CEO, AdNudging
 2. En artikel skrevet af vores Head of Google Ads, Lars C. L. Larsen (læs den her)
 3. Overblik over beregning – Poster 2020 (download den gratis her)
 4. PROAS og ProfitMetrics kort fortalt – Julekalenderafsnit 2019
  1. Hvad er ROAS – og er det godt at bruge? (se afsnit her)
  2. AdNudging brænder ROAS (se afsnit her)
  3. Sådan optimerer du efter profit fremfor ROAS (se afsnit her)
  4. Derfor bør du optimere efter PROAS fremfor ROAS (se afsnit her)