Retargeting og Remarketing

Hvad er Retargeting og Remarketing?

Retargeting og Remarketing er begge metoder til at ‘genbesøge’ dem, der tidligere har vist interesse i din hjemmeside. Det er metoder, hvor man laver en brugerprofil på de brugere som har haft en interaktion eller besøgt din hjemmeside (eller app).

Herefter annoncerer man for dem strategisk; man har kontrol over hvilke annoncer de får og hvor længe efter deres interaktion, de får dem. Du vil typisk opnå en bedre performance af dine annoncer her end når du annoncerer for personer, der ikke kender dit brand. Læs mere om hver metode herunder.

Remarketing

Remarketing er grunden til, at du kan føle at du ‘forfølges’ af annoncer; hvis du søger på en rejse, en vinduespudser eller et par sko, vil du nogle gange se reklamer for dette lige bagefter. 

I dag besøger brugere i høj grad webshops fra deres mobil. Det betyder, at de kan stå og kigge på dine produkter i bussen eller i køen i Kvivkly. Her vil de ofte blive abrudt af den virkelige verden. Kan du herefter minde dem om deres interesse i dine produkter via en annonce, så er sandsynligheden for at de køber, større end hvis du viste den for én, som ikke kender din virksomhed. Remarketing kan give dig mange fordele – ikke mindst bliver du mere konkurrencedygtig iblandt dine konkurrenter. 

Læs mere om remarketing her

Dynamisk Remarketing

Med Dynamisk Remarketing kan du vise annoncer til dem der har besøgt din side, med lige præcis de produkter, som de har set på. Det er den avancerede form for remarketing. Denne metode kan kun anvendes, hvis du allerede har oprettet en MCA (Merchant Center Account) samt et product feed. Har du det, kan dynamisk remarketing skabe og pushe specifikke annoncer på baggrund af brugernes historik på din hjemmeside, og de nye produkter du tilføjer til din webshop. 

Retargeting

Retargeting opererer på samme måde som remarketing. Men her er fokus på specifikke interaktioner, som en bruger har foretaget på din hjemmeside – eksempelvis at tilføje et produkt i kurven.

Eksempelvis: Måske du er på udkig efter et par ski. Du er inde på en webshop, som sælger ski, og putter et par i din indkøbskurv. Du vil dog gerne lige tænke lidt over, om du har lyst til at købe dem. De koster måske trodsalt 4000 kr. Det kan også være, at du allerede har besluttet dig, men afbrydes af verden omkring dig.

Det er her, at retargeting processon går i gang. Ski-hjemmesiden har nemlig aktiveret deres retargeting-kampagne og set, at du har efterladt et par ski i din kurv. Derfor er du en ‘varm’, potentiel kunde som de gerne vil have ind på deres side igen, så du kan færdiggøre købet. Til at gøre dette, vil de annoncer som vises på Google, Facebook, osv. omhandle de ski, som du lige har set på. De annoncer, som du (strategik) vil præsenteres for i det næste stykke tid, er derfor specifik ‘lavet’ til dig. Meningen med disse annoncer er, at få dig til at færdiggøre dit køb.

Opsummering: Remarketing og Retargeting

For at opsummere, så går remarketing og retargeting ud på at annoncerer specifikt og strategisk for dem, som har besøgt din hjemmeside. Remarketing betegner annonceringen for brugere uanset handling på hjemmeside. Dynamisk remarketing betegner annoncering hvor du viser en tidligere besøgende billeder af lige de produkter, som de har set på, på din side. Retargeting er annoncering for tidligere besøgende afhængig af specifikke handlinger, eksempelvis de besøgende, som har lagt produkter i kurven.

Bliv endnu klogere på online marketing termer

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev