Google Shopping-kampagne

Hvad er en Google Shopping-kampagne?

En Google Shopping-kampagne er en annoncegruppe bestående af annoncer, søgeord og bud, som bruges til at organisere bestemte kategorier af dit produktsortiment og services på baggrund af forskellige indstillinger, du har bestemt.

Den danner med andre ord hele grundlaget for dine annoncer, når du vælger at annoncere via Google Shopping, og du vil modsat Google Ads have et mere visuelt format med brug af billede, titel, pris, virksomhedsnavn og megen anden information.

Med kampagner har du mulighed for at promovere dine produkter ved at give detaljerede oplysninger om, hvad du faktisk sælger, inden der bliver klikket på annoncen, og du vil dermed modtage mere relevant og købeklar trafik på din hjemmeside. Du får samtidig også mulighed for at se, hvordan enkelte produkter klarer sig over tid. Du vil dermed blive vist til en mere relevant målgruppe, opnå større dækning og meget andet, der vil gavne din forretning. 

I indlægget her vil vi forklare, hvordan du kommer i gang med Shopping-kampagner, og hvordan du opretter dem. Du vil samtidig blive præsenteret for fordelene ved netop Shopping-kampagner.

6 fordele ved Google Shopping-kampagner

 1. Du rammer de relevante brugere. 
 2. Du vil opleve at få en større eksponering og dermed en større dækning. 
 3. Du får en brugervenlig og handelsorienteret kampagnestyring. 
 4. Du vil få et bedre og hurtigere overblik.
 5. Du kan blive klogere på dine konkurrenter.
 6. Du præsenteres for vækstmuligheder, så dine kampagner kan klare sig bedre.

Google Shopping er typisk den bedst performende kampagnetype for ecommerce og står typisk for over halvdelen af den samlede omsætning i en professionel Google Ads konto.

Før du går i gang med en Google Shopping-kampagne

Er det første gang, du skal til at bruge Shopping-kampagne? Så er der flere elementer, du skal have styr på, oprettet og forbundet, før du kan bruge det. Vi advarer mod, at det kan virke som en mundfuld og teknisk kompliceret, men mange virksomheder bruger flere af de her værktøjer, hvis de annoncerer online, så det skulle helst ikke være helt så nyt for dig. 

Først og fremmest skal du have oprettet en Google Merchant Center-konto (MCA), som du skal have forbundet med din nuværende Google Ads-konto og din hjemmeside. Dernæst skal du have oprettet et product feed, hvor du samler alt relevant data angående dine produkter, så Google har mulighed for automatisk at opdatere annoncer med relevante oplysninger. Nu skal du sende dit produktdata via MCA, så du kan oprette en kampagne i Google Ads, hvorefter der automatisk vil blive oprettet annoncer på Google og andre steder på nettet. Shopping-annoncer bruger MCA’s produktdata og ikke søgeord til at afgøre, hvor og hvordan de skal vises. 

Du skal samtidig også være sikker på, at dine Shopping-kampagner overholder Googles Shopping-politikker, som adskiller sig fra deres Google Ads-politikker. Du skal derudover også være i stand til at opdatere dit produktdata min. hver 30. dag og sørge for, at det indsendte overholder Googles standarder for datakvalitet. 

Når der er styr på alt det ovenstående, er du klar til at oprette din første Google Shopping-kampagne.

 

Sådan opretter du en Google Shopping-kampagne

 • Start med at logge ind på din Google Ads-konto. 
 • Klik på Kampagner i sidemenuen til venstre. 
 • Klik på plusknappen og derefter på Ny Kampagne.
 • I Kampagnetype vælger du Shopping og klikker derefter på Næste. 
 • Vælg dine annoncepræferencer:
  • Kampagnenavn 
  • Sælger 
  • Salgsland 
  • Beholdningsfilter 
  • Budgivning
  • Dagligt budget 
  • Kampagneprioritet 
  • Netværk
  • Enheder 
  • Steder
  • Annoncer for lokalt butikslager. 
 • Nu klikker du Gem og fortsæt. 
 • Herefter opretter du din første annoncegruppe ved at give oplysninger om annoncegruppenavn og bud. Der vil være individuelle produktannoncer i din annoncegruppe, som automatisk har taget oplysninger fra din MCA. 
 • Klik nu på Gem. 
 • Derefter vil du blive sendt til produktgruppesiden, hvor du har mulighed for at se alle produkter i kampagnen ved at klikke på produktgruppen med alle produkter. Her har du mulighed for at oprette flere produktgrupper, så budgivningen er mere specifik. 

Er du her stadig? Det håber vi. Som sagt kunne det godt virke kompliceret og som en mundfuld at give sig i kast med. Men hvis du vælger at bruge tiden på det eller i det mindste får andre til at gøre arbejdet for dig, kan det være utrolig givende. 

Brug et Google-bureau til dine Shopping-kampagner

Er du klar til at satse på Shopping-kampagner, eller føles det hele som en by i Rusland? Bare rolig. Vi hos AdNudging vil hellere end gerne stå til rådighed, så du kan komme ud over stepperne med annoncering. Vi er et 100 % Google-bureau, der gør brug af en indtjeningsbaseret strategi, så du kan få mest muligt ud af Google Ads.

Bliv endnu klogere på online marketing termer

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev