Broad Match Keyword

Hvad er et Broad Match Keyword?

Broad Match Keyword, også kaldet “brede søgeord”, er en standardindstilling som sørger for, at du bliver fundet på andre ord end præcis de søgeord/keywords, som du selv har tilføjet. Målet er at din annonce vises, når brugere søger efter noget, som er relevant for et keyword – således at du potentielt rammer flere i din målgruppe. Men der er risiko for, at du rammer for bredt; Er du fx specialist i jakker og frakker og ét af dine keywords er “overtøj”, vil det være irrelevant at dine annoncer dukker op når der søges på “nattøj”, “undertøj” og “fodtøj”. Det kan hurtigt koste dig dyrt at din hjemmeside findes på irrelevante søgeord som automatisk er blevet genereret – se vores skrækeksempel nedenfor.

OBS: Denne indstilling er en standardindstilling som Google automatisk tildeler dig. Derfor skal du aktivt slå den fra, hvis ikke du er enig i denne annonceringsmetode.

Vores anbefaling (og et skrækeksempel)

Vi anbefaler ikke at du bruger denne brede søgeords-indstilling, grundet risikoen for at blive vist på søgetermer som ikke er relevante. Faktisk, skal der ofte ikke så stor en ændring af dine søgeord til, før de kan blive irrelevante. Se bare her:

En virksomhed havde et sammenligningssite for håndværkere. De havde valgt søgeordet “maler tilbud”, idét de havde malere tilknyttet. Men via denne brede søgeords-indstilling blev virksomheden automatisk vist, når nogen søgte på “tilbud på maling”. Da virksomheden kun tilbød selve servicen – og ikke salg maling – var søgeordet irrelevant. Men hold fast: Det havde kostet virksomheden 125.000 kr. at blive fundet på dette enkelte, irrelevante søgeord. Penge, som ikke gav værdi for virksomheden.

Vores anbefaling er, at du er varsom med dit brug af denne brede søgeords-indstilling. Det kan hurtigt koste dig dyrt som i ovenstående tilfælde. Du kan i stedet bruge Modified Broad Keyword, Phrased Match Keyword eller Exact Match Keyword til at opnå mere kontrol over hvad du bliver fundet på. 

Læs mere om Broad Match lige her.

Bliv endnu klogere på online marketing termer