Derfor skal du være varsom med Google Smart-kampagner

/ Andreas Randløv / 21. jan 2020

Smart-kampagner
…er de virkelig så smarte?

Du kender sikkert Google Smart-kampagner. Det er en måde, hvorpå du automatisk kan optimere dine kampagner; Man kan sige, at det er Googles pendant til Boost-knappen på Facebook. Mange bliver tiltrukket af Smart-kampagner da det er nemt at sætte op og de kræver minimal administration. Men du bør tænke dig godt om, inden du lader Google overtage roret. Her får du 3 grunde til at du bør være varsom med brugen af Smart-kampagner i din markedsføring.

#1 Du mister kontrollen

Grundlaget for en stor del af arbejdet med optimering af en Google Ads-konto er søgeords- og budoptimering. Men dette har du ikke mulighed for at arbejde med, når du anvender Smart-kampagner. Derfor er du altså begrænset fra en vigtig del af optimeringsarbejdet og du sætter din lid til Googles automatiserede justeringer. Desværre kan sidstnævnte slet ikke måle sig med menneskeligt håndværk på dette område – igen og igen ser vi konti, hvor pengene strømmer mod irrelevante søgeord og uheldige budjusterer grundet ‘smarte’ funktioner.

#2 Du taber indsigt

Smart-kampagner er en black box på flere måder. Når du lader Google styre dine kampagner, mister du nemlig indsigt i hvad der virker, og hvad der ikke virker. På den måde går du glip af vigtig data – såsom hvilke søgeord, du blev fanget på, og hvilke søgeord der burde sættes som negative. Data, som ellers kunne anvendes til at optimere dine kampagner. Den tabte indsigt betyder også at du er begrænset ift. at reagere, hvis noget går skævt.

google smart kampagner

#3 Underskud camoufleres

Med Smart-kampagner anvendes en enkelt ROAS-målsætning. Dette er potentielt skadeligt for din forretning, særligt hvis du er webshopejer og har svingende markups på dine produkter. Med en enkelt ROAS-målsætning kan du ikke justere efter de specifikke markups, og du kan stå i en situation, hvor du har en god ROAS men et skjult, accelereret underskud.

Opsummering

Smart-kampagner kan være en smart løsning for nogle, og til en hvis grænse. Men det er vigtigt at forholde sig kritisk til fordelene og være opmærksom på ovenstående ulemper, før man giver sig i kast med denne kampagne-type.

Du bør derfor altid være varsom med brugen af Smart-kampagner i din markedsføring.

 

Noget, som til gengæld bør være smart er din målsætning. Læs mere om hvordan du får en SMART målsæting her. Du er også velkommen til at se en video hvor vi fortæller mere om Smart-kampagner her.