Vores 3 bedste tips til budjusteringer

Øg din indsats med en god strategi

Budjusteringer er en essentiel del af en optimal Google Ads-håndtering. Som bureau er det en stor del af vores arbejde hele tiden at holde øje og justere bud for vores kunder – og samtidig er det også her, at vi finder mange fejl når vi får en ny kunde. Budjusteringer er altid vigtige – men især, hvis der sker ændringer i folks søgeadfærd. Dette ser vi særligt lige for tiden i forbindelse med corona-situationen. Herunder deler vi vores 3 bedste tips til at foretage Google Ads budjusteringer.

Tip #1: Hav styr på om du rammer dit mål

For at finde det rigtige bud for et søgeord eller en produktgruppe skal du først have styr på din målsætning. De fleste virksomheder har enten et ROAS mål eller et CPL mål (pris pr. lead). 

Vi benytter ofte disse to formler:
(Omsætning / Antal klik) / Ønsket ROAS = Nyt CPC bud
(Antal Leads / Antal klik) * Ønsket Pris pr. Lead = Nyt CPC bud

Hvis du f.eks. har et ROAS-mål på 5 og et søgeord som har skabt omsætning for 5.000 kr. på 400 klik, så skal din nye pris være 2,5 kr., da:
5.000 kr. / 400 = 12,5 kr.
12,5kr. / 5 = 2,5 kr.

Tip #2: Pas på med at lave for store ændringer

Jo mere trafik, du har haft for et enkelt søgeord, desto sikrere forudsigelser kan du lave. Som hovedregel vil vi ikke lave større ændringer end 30 %.
Lad os gå videre med vores eksempel. Lad os sige, at det nuværende bud har været 1,5 kr. Så kan du højst hæve buddet til 1,95 kr. Hvis prisen stadig skal være 2,5 kr. næste gang du laver justeringer efter 2 uger kan du hæve buddet til 2,5 kr., da dette fortsat vil være inden for de 30 %.

Tip #3: Sørg for at sænke prisen for de søgeord, der har brugt penge men ikke har givet noget salg

Typisk skruer vi prisen ned med mellem 10 og 30 % for søgeord, der har brugt en penge uden at give salg eller leads. Hvis vi pauser dem helt, går vi måske glip af det næste salg. Tænk sådan her: Hvis det næste klik bliver til et gennemsnitligt salg, ville du så være tilfreds?

Husk

I bund og grund handler det om statistik. Det er altid svært at bestemme den statistisk præcise budpris da det ville kræve rigtig meget data. Derfor må vi gøre det næstbedste; at komme med det bedst kvalificerede bud. 

Vi håber, at du får glæde af disse 3 tips til Google Ads budjusteringer. Vil du lære mere om budjusteringer, kan du læse mere på Googles egen side. Skulle du have nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os – vi giver altid gerne et godt råd med på vejen.