PROAS: Profitbaseret markedsføring

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores nyeste whitepaper!

PROAS – Den nye KPI

Hvad mener vi med PROAS og profitbaseret markedsføring? Lad os starte fra ROAS…

ROAS (Return on Advertising Spend) er gennem tiden blevet flittigt anvendt til at optimere ud fra. De fleste forretningsejere, med styr på tallene, vil kende til deres ROAS (… eller ønskede ROAS) og det er en KPI, som ofte nævnes webshopejere imellem.

Men selvom ROAS har et godt, fast greb i måden hvorpå mange tænker forretning, så står det ikke i vejen for os at udfordre denne.

Mange webshops har svingende markups på deres produkter og en god ROAS kan ultimativt faktisk skjule et accelereret underskud. Det skyldes, at der i ROAS-beregningen ikke tages højde for kostpriser og generelt indgår en hel del ‘støj’. ROAS er så at sige langt fra resultatet på bundlinjen.

Vi har derfor introduceret en KPI, som vi kalder PROAS. PROAS står for Profit on Advertising Spend – og her har vi fjernet den støj, som indgår i ROAS. PROAS kommer derfor tætter på den reelle profit – og en optimering udfra PROAS er derfor meget mere nøjegtig og profitabel.

Med PROAS optimerer du din markedsføring efter profit fremfor omsætning.

PROAS er en KPI, som vi efterhånden har brugt længe og som ofte høres her på kontoret. Til vores event i efteråret 2019, Shopify Meetup Copenhagen, afholdte vi to foredrag. Det ene omhandlede Profitbaseret Markedsføring og i foredraget præsenterede vi PROAS – baggrunden og udregningen.

Men det er ikke det eneste materiale, som vi har lavet om PROAS. Herunder har vi samlet alt det materiale, som vi har lavet om PROAS – til dig som også vil optimere mere profitbaseret.

Se alle vores materialer om PROAS

Om Andreas Randløv

Andreas Randløv, grundlægger og CEO af AdNudging, startede sin iværksætterrejse som barn i Aarhus og blev senere specialist inden for Google Ads. Ved siden af sit arbejde i AdNudging engagerer Andreas sig i en nonprofit-organisation, der støtter udsatte unge gennem e-sport.

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev