Net Sales ROAS: Ny KPI for E-Commerce Performance

Læs hvordan Net Sales ROAS forvandler e-commerce: Denne nye KPI giver et mere præcist billede af dine reklameudgifters sande effekt ved at tage højde for returneringer og moms.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores nyeste whitepaper!

I den konkurrenceprægede verden af e-commerce er det afgørende at måle effektiviteten af reklameudgifter nøjagtigt. Return on Advertising Spend (ROAS) har længe været den fortrukne præstationsindikator, som de fleste har sværget til.

Men kigger man i stedet på Net Sales ROAS, så får man faktisk et mere nøjagtigt billede af, hvad man kan forvente på bundlinjen. I modsætning til ROAS, tager Net Sales ROAS nemlig højde for returneringer og ekskluderer moms, og det er særligt relevant i brancher som fx modebranchen, hvor returprocenter ofte er høje.

Traditionelt er ROAS-beregninger baseret på omsætningsdata fra platforme som Google Ads eller Facebook, og tager ikke højde for returneringer. Dette kan lede til en for positiv og vildledende forståelse af, hvor effektive vores reklamekampagner faktisk er. Dette problem bliver endnu større i tider med høje returprocenter, som f.eks. under udsalg eller omkring store shoppingdage som Black Friday.

ROAS is the Internet Explorer of marketing KPIs. A shitty default that we have been using for far too long simply because it is a default.

Lars C. L. Larsen

Head of Google Ads & Partner, AdNudging

Mere Præcise Mål og Budgetter

Implementeringen af Net Sales ROAS er ligetil, især med e-commerce platforme som Shopify, der leverer de nødvendige data til standardrapporter. Fidusen ligger i at håndtere returneringer direkte i e-commerce platformen og bruge værktøjer som SuperMetrics til at konsolidere nettoomsætning og reklameudgifter i en enkelt rapport.

Ved at bruge Net Sales ROAS kan virksomheder sætte mere realistiske mål og budgetter. Det er vigtigt at huske på, at data om returneringer typisk kommer med forsinkelse. Hvis vi ignorerer dette, risikerer vi at få et fordrejet billede af vores performance og budgettering.

Fremtiden for E-commerce Rapportering

Trenden i marketing bevæger sig utvivlsomt mod højere datapræcision. Her kan Net Sales ROAS ses som det naturlige næste skridt væk fra traditionel ROAS-rapportering.

Herfra er rådet til e-commerce-virksomheder ganske enkelt: Håndter returneringer direkte indenfor din e-commerce platform, udnyt dataintegrationsværktøjer til at lave mere omfattende rapportering og indsæt tilpassede metrikker i dine marketingsplatforme, der tager højde for returprocenter og moms.

Net Sales ROAS er ikke bare en måleenhed, men repræsenterer de konstant udviklende dynamikker i online markedsføring, hvor præcision af data bliver mere og mere afgørende. I takt med at sektoren for e-commerce vokser, vil forståelse og implementering af raffinerede måleenheder være nøglen for virksomheder, der ønsker at optimere deres markedsføringsudgifter og -strategier.

Om Viktor Funch Beck

Viktor er Content Manager hos AdNudging, hvor han varetager og leder den daglige content-produktion. Han er uddannet Digital Designer fra IT-Universitetet i København og specialiserer sig i at producere og designe indhold, der konverterer, samt hjemmesider for virksomheder, der ønsker at forbedre deres online tilstedeværelse.

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev