Bliver Google Shopping gratis

Bliver Google Shopping [virkelig] gratis?

Hvis du er én af dem, der glæder sig til at se dit salg eksplodere for 0 kr. efter at have læst Googles nye artikel – ja, så må jeg altså skuffe dig.

[…Til gengæld har jeg nederst lagt et rigtig godt råd til dig, der ønsker at få flere penge ud af Google Ads – NU].


Nu er det gratis at sælge på Google” står der i den vilde overskrift på den artikel, som Google offentliggjorde for kun 2 dage siden. I denne tid, hvor dagene ligner hinanden på hjemmekontoret, kunne man fristes til lige at tjekke, om det mon er d. 1. april. 

For kan det være rigtigt – bliver Google Shopping virkelig gratis?
 
Artiklen er ikke nogen aprilsnar. Google Shopping giver rent faktisk plads til gratis annoncering. Initiativet udspringer fra et ønske om at hjælpe webshops i denne, for mange, udfordrende tid.

 

Efter at have læst hele artiklen, kan det stadigvæk virke utroligt. Er der ikke et …catch? Vi fandt desværre et par punkter, som du som annoncør bør være opmærksom på. – og som desværre måske vil få dine gnister i øjnene til at falme lidt… 

Så… Lad os rive plasteret af i et snuptag og få det hurtigt overstået:

1) Den gratis annoncering er kun gældende under selve Google Shopping-fanen
Dvs. når du Googler og herefter aktivt klikker på “Shopping”. Men hvornår har du sidst klikket her? Det er desværre ikke særlig udbredt. De fleste går nemlig efter de Shopping-forslag som selv dukker op øverst i søgeresultaterne – uden at man behøver at gøre noget.

2) Det leder os til næste pointe: betalt annoncering kommer stadigvæk øverst
Ja, det er der vist ikke så meget mere at sige om…

3) Sidst, men ikke mindst: initiativet gælder ikke i Danmark – endnu
.
– og det er uvist, hvornår det kommer. Umiddelbart et sted mellen næste uge, hvor det lanceres i USA, og inden udgangen af 2020.
 
 
Dette initiativ giver dog stadigvæk en lille ekstra hjælpende hånd til webshops og det er vi selvfølgelig taknemmelige for 🙏 

[Som lovet, får du her et simpelt men rigtig effektivt råd til at få mere ud af Google Ads
gennemgå dine negative søgeord – i dag. De søgeord, som du ikke vil findes på, da de ikke giver dig værdi. Se at få dem tilføjet til en Negativ-søgeordsliste. Vi har set et skrækeksempel med en virksomhed, som gennem tiden havde brugt 125.000 kr (!!!) på et søgeord, som ikke gav værd. Så gør det gerne i dag – hvad der er sparet, er tjent. Er du i tvivl om, hvordan du gør, så send mig en mail på andreas@adnudging.com med emnelinjen: “Negativ søgeordsliste-guide ønskes”]


Det var, hvad jeg havde til dig denne gang. Vi ses forhåbentlig igen inden alt for længe.