5 Marketing Trends Google Forudsiger for 2024

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores nyeste whitepaper!

Vækst vil være et centralt fokusområde for de fleste brands i 2024, da der fortsat forudsiges økonomisk usikkerhed på det globale marked. Men der vil være mange muligheder for at tilpasse sig, eksperimentere og – i sidste ende – drive profitabel vækst.

Én ting, der vil være afgørende her, er at få styr på privatlivspolitikken. Et stærkt privatlivs fundament muliggør ikke kun præcis måling, men kan også hjælpe med at opbygge forbrugertillid. I en verden, hvor kun 3% af forbrugerne føler, at de har kontrol over deres data online, er tillid afgørende for at skabe kundeloyalitet og vækst. Faktisk siger 43% af forbrugerne, at de ville skifte fra deres foretrukne brand til et andet, hvis de fik en bedre privatlivsoplevelse. Ud over privatlivet er der en række andre fokusområder at udforske i det nye år – fra ansvarlig AI til den nye front inden for værdiskabelse.

Læs om hvad Google’s topledere har af marketing forudsigelser for det kommende år, der kan hjælpe dig med at drive vækst i 2024.

Mikro-Pivotering

Efter år med den ene krise efter den anden befinder vi os i en tilstand af kontinuerlig udvikling, turbulens og ustabilitet. Denne situation kræver, at din markedsføring bliver ekstrem agil. Du skal reagere hurtigt på enhver situation, som fx den udviklende økonomiske kontekst, nye forbrugerbehov og benytte svingende budgetter.

Det kan være du allerede arbejder agilt, men hver opmærksom på at nutidens tempo kræver et endnu skarpere fokus på at tilpasse sig. Erstat din 5-årige plan med en mere flydende plan med kontinuerlige mikro-pivoteringer. Hold din langsigtede plan for øje, men forstå, at vejen mod den ikke vil være en lige linje. Ved at tilpasse sig denne agile arbejdsmetode med mikro-pivoteringer sikrer du, at du er klar til at drive vækst i et omskifteligt 2024.

We find ourselves in the never normal (…) This backdrop demands marketers to stay or become, truly agile.

Kunstig Intelligens og Ansvar

AI har åbnet for uforudsete og enorme muligheder indenfor digital markedsføring. AI gør alt hurtigere og mere tilgængeligt, men den kræver også en større grad af eftertænksomhed.

I 2024 bør AI-markedsføring være dristig, samarbejdende og ansvarlig.
Folk forventer, at AI-værktøjer anvendes inden for markedsføring, f.eks. til at personalisere kommunikation, men de er også bekymrede for, hvad der sker med deres data. Derfor skal man være gennemsigtig og tydeligt kommunikere, hvordan forbrugerens data bruges til at forbedre og hjælpe AI-værktøjet til at generere markedsføringsbeskeder og hjemmeside oplevelser.

AI gør det fx også lettere at oprette visuelle kreativer, men vi skal huske på at det er kombinationen af menneskelige input og teknologi, der driver denne nye æra af AI-kreativitet. Folk der arbejder med marketing er dem, der sidder bag rattet og skal sikre, at alle kreativer er sikre at bruge set ud fra et juridisk og ophavsretligt perspektiv og at de repræsenterer brandets identitet.

AI has opened up unforeseen and immense potential for digital marketers (…) but it also requires a greater degree of thoughtfulness.

Større Fokus på Bæredygtighed

Bæredygtighed har fyldt en del længe, men 2024 forventes at være året, hvor markedsføringsindsatsen vil tage et skridt opad. Mange store brands og bureauer over hele verden har forpligtet sig til “net-zero” målet og fokuserer allerede meget på en grønnere omstilling.

Dette vil kun intensiveres i 2024, når Corporate Sustainability Reporting Directive indfører ny obligatorisk rapportering for virksomheder, der driver forretning i Europa.

I 2024 bør bureauer og brands se mere ind i den brede indvirkning på de annoncer de udgiver, og hvordan deres markedsføring kan være en kraft for positiv forandring.

It’s predicted that by 2024 there will be 8.4 billion voice assistants.

Tænk uden for Søgefeltet

2023 var 25-årsdagen for Google Search og én ting er klart: Vi er kommet langt fra at skrive tekst i en boks og få en liste over websider som svar. Folk søger nu også med deres stemme og med billeder. “Search” formatet udvikler sig også med AI, der ændrer måden, resultaterne vises på, og nye filtre, såsom perspektiver, der giver forskellige visuelle oplevelser.

I 2024 skal du have med i dine overvejelser alle de mange måder, forbrugerne søger information på, og give dem klare og direkte svar. Et par gode råd er fx at opdatere din Google Business-profil, så Google Assistant kan give det bedste resultat som svar på en stemmeforespørgsel og tilføje helt nøjagtig produktdata og billeder af høj kvalitet til Merchant Center, for at hjælpe Google’s AI med at identificere og fremvise dine produkter.

Forbrugeren Søger Nye Værdier

Vi er lige nu vidne til et transformerende skift i betydningen af værdi. Forbrugerne træffer ikke længere købsbeslutninger udelukkende baseret på de traditionelle overvejelser om pris og kvalitet.

Folk overvejer nu også ting som “værdi for bæredygtighed”, “værdi for oplevelse” og endda “værdi for deling af deres data”. Denne nye værditænkning viser, at forbrugerne genovervejer deres prioriteter, når de bevæger sig mod et mere ansvarligt og opmærksomt forbrug. Mens rabatter og tilbud uden tvivl fortsat vil være en af de største værdier og indflydelse på forbrugernes beslutninger, kræver 82% af forbrugerne nu også, at et brands værdier stemmer overens med deres egne.

For at engagere folk i 2024 skal du derfor sikre, at dine budskaber og kreativitet afspejler nuet. Tænk over alle de værdier, du kan tilbyde, og de mangeartede værdier, kunderne efterspørger – og tænk eventuelt nye unique selling points ind i din markedsføring.

Younger generations, such as Millennials and Gen Z, are leading the charge and for them value is a multifaceted framework

Om Viktor Funch Beck

Viktor er Content Manager hos AdNudging, hvor han varetager og leder den daglige content-produktion. Han er uddannet Digital Designer fra IT-Universitetet i København og specialiserer sig i at producere og designe indhold, der konverterer, samt hjemmesider for virksomheder, der ønsker at forbedre deres online tilstedeværelse.

Anmod om en Gratis Analyse

Lad vores team af specialister lave en gratis og uforpligtende analyse af din Google Ads-konto og se om du har potentiale for vækst på Google.

Tilmeld vores nyhedsbrev