Raffineret tracking gav styrken til at seksdoble annonceringen

Udfordringen

ITAGIL er et landsdækkende IT-hus, der hjælper mere end 1.000 virksomheder i Danmark og Norden gennem deres lokale afdelinger rundt omkring i landet. Google har altid været ITAGILs største online marketingskanal, hvor de bl.a. har annonceret fast via Google Ads i over 15 år. Google Ads er i perioden blevet håndteret af flere forskellige marketingbureauer, men ITAGIL har aldrig opnået de resultater, de har drømt om.

Én af de helt store pain points for ITAGIL var manglen på en synlig sammenhæng mellem de penge, der blev brugt på annoncering på Google og de reelle leads, der kom ind gennem telefon, e-mail og kontaktformular. Deres drøm var at have et fuldendt billede, så de kunne få udnyttet deres potentiale på Google Ads.

Sådan gjorde vi

Vi var enige om, at fokus fra start af i samarbejdet var at opsætte velfungerende tracking af værdifulde interaktioner samt transparens og overblik over, hvilke leads der løbende kommer ind gennem Google Ads.

For at imødekomme denne udfordring, har vi udarbejdet et tracking setup, der giver os mulighed for at indsamle og rapportere på de mest reelle henvendelser:

  • Tracking af alle værdifulde interaktioner: For at have det mest retvisende billede af, hvilke og hvor mange henvendelser vi genererer i Google Ads, har vi opsat tracking på en række interaktioner: indsendelse af kontaktformular, opkald og mail-henvendelser.

  • Custom setup til call-tracking: Fordi ITAGIL er en support-virksomhed, har de mange kunder, der løbende ringer ind for at gøre brug af deres support-aftaler. Ved at lave en skræddersyet opsætning af opkaldssporing, gjorde vi det muligt kun at indsamle og rapportere på de telefonhenvendelser, der kommer fra nye kunder, frem for eksisterende. Det betyder, at vi med ro i maven kan stole på de data, vi indsamler.
  • Avanceret opkaldssporing med TrailHub: Ved at bruge værktøjet TrailHub, har vi mulighed for at registrere telefonhenvendelser fra brugere, der kommer fra Google Ads – også selvom de først ringer senere eller henvender sig fra en anden enhed.

  • Overblik over henvendelser: For at give overblik og transparens ift. de henvendelser, som kommer gennem Google Ads, har vi sammensat et dashboard som supplement til månedsrapporten, hvor alle detaljer om de enkelte henvendelser er noteret. Det giver os mulighed for at kigge ind i de enkelte henvendelser og lave en løbende vurdering af kvaliteten af de leads, der kommer ind gennem Google Ads.

Med korrekt tracking og overblik over de konkrete henvendelser, har vi skabt et solidt grundlag for 1) løbende optimering af annoncerne med udgangspunkt i reelle data og 2) mulighed for konstruktiv dialog om kvaliteten af henvendelser og nye, uudnyttede potentialer.

0 %
Flere kliks
0 %
Højere annonceforbrug
0 %
Flere visninger

“ Selv med mange forskellige samarbejdspartnere, har vi altid følt, at vi kunne få mere ud af Google Ads. AdNudging har givet os ro i maven og et overblik over afkastet, som vi ikke før troede var muligt. Vi oplever at blive taget seriøst i samarbejdet, og vores projektleder er proaktiv og løsningsorienteret. Vi er meget tilfredse med vores løbende dialog med AdNudging, og ikke mindst det afkast samarbejdet skaber. “

PETER BOYD / CCO / PARTNER / DELEJER

Resultater & fremtiden

ITAGIL er i rivende udvikling og vækst. ITAGIL har i løbet af det første år i samarbejdet med AdNudging opkøbt en anden it-virksomhed. 

Det raffinerede tracking-setup gav overblikket over de reelle leads skabt gennem Google Ads. ITAGIL kunne derfor bibeholde et over seks gange højere annonceringsforbrug, end før AdNudging kom til. 

Vi nåede derudover den målsætning, vi satte i fællesskab i starten af samarbejdet – rent faktisk nåede vi en del over, hvilket skabte en ny udfordring: 

Hvordan kan ITAGIL skalere deres kapacitet i takt med en skaleret markedsføringsindsats? Vi ser en stor og lys fremtid for ITAGIL, og vi er meget glade for at være med på rejsen.

Er du klar til at udnytte dit fulde potentiale inden for online markedsføring?