H. Skjalm P.

Fra traditionsrig københavnerbutik til succesfuld webshop

Introduktion af H. Skjalm P.

Gammel butik i nye klæder. H. Skjalm P. er en anerkendt, international virksomhed, som beskæftiger sig med salg af interiør og brugskunst i skandinavisk look. Virksomheden har eksisteret siden 1953 og deres kollektioner udspringer fra deres filosofi om nytænkning, naturmaterialer og ikke mindst høj kvalitet. Butikken er fysisk placeret i København og bekæftiger sig også med salg via. webshop – sidstnævnte som noget relativt nyt.

Udgangspunktet

Udvikling og opskalering af ny, stillestående Google Ads-konto. Som helt ny webshop, kan det være udfordrende at gennemskue om det fulde potentiale på Google Ads opnåes. ROAS lå dog på over 10 og der blev genereret en fin omsætning, som fungerede som supplement til den, som blev skabt via den fysiske butik. 

I 4 måneder forblev resultaterne de samme. Derfor kontaktede H. Skjalm P. AdNudging med ønske om en konto-gennemgang. Det stod hurtigt klart for os, at der her var tale om en Google Ads-konto med et stort, uudnyttet potentiale. Efter vores analyse af deres data kunne vi konkludere, at kun to kampagner performede; Kampagnen for H. Skjalm P.’s eget brand og deres Google Shopping. Så man bort fra deres eget brand, lå ROAS tættere på 4. Vi definerede herefter de enkelte problemstillinger for at danne os et overblik over optimeringsprocessen.

Problemstillingerne

De to vigtigste problemstillinger var hhv. ineffektiv produktkategorisering samt misvedligeholdelse af den løbende kontooptimering. H. skjalm P.’s produkter var defineret efter større, overordnede kategorier såsom “køkkenredskaber”. Dette var problematisk, da brugerne søger efter specifikke produkter; er man f.eks. på jagt efter en kartoffelskræller, vil man ikke søge på “køkkenredskaber”. Markante ændringer i produktkategoriseringerne var derfor nødvendige, for at sikre en bedre overensstemmelse imellem produkterne og hvad potentielle kunder søger på. 

Den manglende vedligeholdelse af kontoen var særligt iøjnefaldende i forbindelse med negative søgeord og budjusteringer. Mange søgeord havde alt for høj ROAS mens andre brugte en stor del af budgettet og havde en for lav ROAS. Ved at have en mere jævn ROAS på de forskellige søgeord, vil man i teorien kunne opnå en højere omsætning til samme ROAS.

Sådan gjorde vi

En ny struktur blev grundlaget for kontooptimeringen. Første udfordring var at få bedre struktur og højere detaljegrad i produktkategoriseringen. En øget produktspecifikation og kategorisering efter brands, blev løsningen. Den nye kategorisering dannede grundlag for en optimering af Google shopping-strukturen og en opdeling af denne i brand og produktkategorier.

Det resulterede i, at vi kunne optimere budgivningen og hæve omsætningen. Herefter rettede vi fokus mod justering af priserne og tilføjelse af negative søgeord. De optimeringer vi foretog genererede hurtigt store resultater. Faktisk så store, at vi pludselig stod med en ny problemstilling.

Når det næsten går for godt…

Benhårdt analysearbejde genererede 612 % mere i nonbrand-omsætning. Omsætningen steg markant med hele 612 % i de første tre måneder på nonbrand-kampagner (dvs. når man fratrækker søgninger på H. Skjalm P.’s eget brand). Men vi stødte hurtigt på en ny udfordring: Virksomhedens lagersystem kunne ikke følge med og derfor blev vi begrænset af budget. Fokus blev derfor skiftet fra at maksimere omsætning til at maksimere ROAS til budgettet.

Det fremadrettede arbejde og det store potentiale. Når der er styr på lagersystemet ligger der nye udfordringer i at maksimere omsætningen yderligere. Vores nye ROAS-mål ligger lavere end det nuværende og vi forventer fortsat at kunne generere vækst i omsætningen.

 • Udfyld formularen og lad os tage en snak.
  Jeg glæder mig til at høre fra dig!

  Andreas Randløv

  Google Ads Specialist, CEO & Founder


  Læs én af vores andre cases

  Grøn Kørselsapp Femdobler App-installationer med Billigere Annoncering

  Viggo havde brug for hjælp til at få deres miljøvenlige transportløsning ud til endnu flere mennesker uden øget CPI. Vi hjalp dem med at optimere deres Google Ads-opsætning og performance, hvilket resulterede i en femdobling af app-installationer.

  Læs mere